Avatud :





Raamatukogu on SULETUD.

Wednesday, May 27, 2020

Uued lasteraamatud mais





Linnutee südames
Ilmar Tomusk

Rändajad on sattunud võõrasse universumisse, kus kõik on natuke nihkes. Aastaarvuks märgitakse 3874, kuid koolis õpetatakse, et Maa on lapik ning seisab kolme elevandi seljas, planeete hoiavad taevakummil inglid ja Kuu peal elavad koletised. Newtonist ja tema avastustest pole keegi midagi kuulnud ning kvantfüüsika reeglid ei kehti.
Kogu maad valitseb karmikäeline Tema Pühadus, keda keegi pole kunagi näinud, kuid kelle määratud karistused tabavad igaüht, kes julgeb kooliprogrammis kahelda.
Rändajatel tuleb välja nuputada, mismoodi vaenulikust maailmast koju tagasi pääseda. Õnneks on neil kasu teadmistest, mis on füüsikatundidest meelde jäänud. Võõra universumi ajalugu saab uue suuna ja rändajate tööl on tulemus, millest nad ei osanud unistadagi.


Karupoja sõbrakene
Kristiina Hermann
Talvevaikusest lummatult metsas jalutades ei oska arvatagi, mida tegelikult selle vaikuse tagant leida võib. Mõni leid hakkab lugu jutustama ja loost võib raamat saada. See raamat, mis pakub lapsele võimaluse koos väikese karupojaga maailma avastamiseks, on just nii valminud.
Karupoeg õpib oma esimestel elukuudel kuulama ja tundma erinevaid hääli enda ümber, saab teada missugused loomad ja linnud tema kodumetsas elavad ning tutvub erinevate loodusnähtustega. Raamatu lugemine annab lapsele teadmise, et kui midagi tähelepanelikult jälgida, siis võib avastada palju rohkem, kui esmapilgul paistnud on.


Aastaajad. Pildirattaga raamat
Pavla Hanàćkovà
Rõõmsate piltide ja suurtähtedega raamatus saab uurida, mis juhtub kevadel, suvel, sügisel ja talvel. Igal lehel on vahva pildiratas. Pööra ratast ja vaata, millised on aastaajad!


Minu hommik. Pildirattaga raamat
Pavla Hanàćkovà

Rõõmsate piltide ja suurtähtedega raamatus saab läbi mängida, mida on vaja hommikuti enne lasteaeda minekut teha. Igal lehel on vahva pildiratas. Pööra ratast ja vaata, mida väike tiigrilaps teeb!



Metsikud loomad

Mitut tiigrit näed pildil? Mitu pandat leiad mägismaalt? Mitu pingviini askeldab lumel? Mine võlutaskulambiga põnevale avastusretkele metsikusse loodusesse ning omanda loomade kohta uusi teadmisi!

No comments:

Post a Comment