Avatud :





Raamatukogu on SULETUD.

Thursday, March 19, 2020

Lastele märtsis



Kevad Bullerbys
Astrid Lindgren

Bullerby on väike küla, kus on ainult kolm talu: Lõuna-, Vahe- ja Põhjatalu. Seal elavad Liisa, Lasse, Bosse, Britta, Anna ja Olle. Ah jaa, ja Kerstin, tema on Olle väike õde. Neil kõigil on tore koos mängida ja põnevaid seiklusi välja mõelda.
Kätte on jõudnud kevad ja lapsed on kõik väga ülemeelikud. Nad ronivad katusele ja ratsutavad pulli seljas, kukuvad ojja ja ehitavad mängutoa. Väike Kerstin aga kitkub üles peaaegu kõik oma ema nartsissid. Õhtu saabudes teevad lapsed väikese kevadlõkke ja löövad selle ümber tantsu ja teevad nii palju lärmi, et see kostab üle terve Bullerby. Küll kevad on alles vahva aeg!
Astrid Lindgren loob oma raamatus sooja ja turvalise lastemaailma, mis võlub lugejat oma lihtsuse, muretuse ja humoorikusega. Vahvad Ilon Wiklandi pildid ilmestavad ja täiendavad Bullerby-maailma oma lustlikkuse ja lastepärasusega.





Perekond Pikknäpp ja kuldteemant
Anders Sparring, Per Gustavsson

Aksel oskab enam-vähem kõike - kuid valetada ei oska ta üldse. Perekond Pikknäpu kodus saad kiita ainult siis, kui valetad või näppad teiste asju. Nüüd suunduvad ema Piia ja isa Suller pealinna teemandinäitusele. Aga kes väikesele õele Kriminaalile unejuttu loeb? Naabrimees Paul Einmann on küll lahke, aga kui ta küsib, kus laste vanemad on, läheb kõik nässu. Sest Aksel ütleb juhtumisi tõe välja.



Perekond Pikknäpp ja sünnipäevamürgel
Anders Sparring, Per Gustavsson


Perekond Pikknäpp jumaldab kõike, mis ei kuulu neile. Nad nagu lihtsalt ei suudaks end sellistest asjadest eemale hoida. Vähemalt mitte isa Suller, ema Piia ja väike Aali. Kuid nad muretsevad natuke Aali suure venna Aksli pärast. Mis temast ükskord saab? Poisile meeldib teha ainult selliseid asju, mida tohib teha, ja ta ei võta kunagi midagi poest ilma maksmata kaasa. Varsti on Aksli sünnipäev ja ainus kink, mida ta soovib on hiigelsuur pulgakomm kommipoe vaateaknal. Küll see näeb isuäratav välja! Perekonna nupukus pannakse nüüd tõsiselt proovile. Aega napib ja neid pidevalt kahtlustav naaber Paul Einmann luurab aias.


Kõige noorematele toredad papist raamatud:



Linnud
Natalie Marshall

Otsi erinevaid sulelisi! Tõmba klapp välja ja sellest veel üks klapp! Üllatus, üllatus! Ning sa näedki, kus linnud peidus on!


Elu pimeduse varjus

Natalie Marshall

Otsi erinevaid loomi ja linde, karvaseid ja sulelisi! Tõmba klapp välja ja sellest veel üks klapp! Üllatus, üllatus! Ning sa näedki, kus elukad peidus on!

No comments:

Post a Comment