Avatud :





Raamatukogu on SULETUD.

Thursday, March 19, 2020

Uued raamatud märtsis 2.




Tütarlaps ja öö
Guillaume Musso

Lumevangi langenud eliitkooli kampus Ränk saladus, mis kolm sõpra ühte seob Tütarlaps, kelle öö on endaga kaasa viinud Prantsuse Riviera – talv 1992 Ühel kibekülmal ööl, kui kogu kampus on ootamatust lumetormist halvatud, põgeneb 19-aastane Vinca Rockwell, üks kõige säravamatest ja andekamatest õpilastest, koos oma filosoofiaõpetajast armukesega. Tütarlapse jaoks on armastus kõik või mitte midagi. Teda ei nähta enam kunagi. Prantsuse Riviera – kevad 2017 Vinca parimad sõbrad Fanny, Thomas ja Maxime olid kooliajal lahutamatud, kuid pole lõpetamisest saati enam kohtunud. Nende teed ristuvad taas koolikokkutulekul. Kakskümmend viis aastat tagasi panid nad toime kohutava mõrva ja müürisid laiba gümnaasiumi võimlasse. Võimlasse, mida hakatakse peatselt ehitustööde eel lammutama. Nüüd on selge, et tõde tuleb päeva­valgele – kriipiv, koletu ja kuratlik.



Mälestuste meri
Fiona Valpy

Kui Kendra külastab esimest korda oma haiget vanaema, on vanaemal üksainus soov: et Kendra kirjutaks üles tema loo, enne kui ta kõik unustab…
1937. aastal muutub seitsmeteistkümneaastase Ella elu alatiseks, kui ta sõidab suveks ilusale Île de Ré saarele ja tutvub karismaatilise loova Christophe’iga. Nad veedavad suve koos, matkavad saare liivastel randadel ja ujuvad kristallselges vees, ning Ella tunneb end esimest korda elus täiesti vabana.
Aga sõja puhkemine seab kõik uude valgusesse. Ella peab pöörduma tagasi Šotimaale, kus ta läheb vabatahtlikuna sõjaväe abiteenistusse koos kena ja vapra Angusega. Uues maailmas tunneb Ella, et ta eemaldub järjest rohkem sellest olemusest, mis tal oli Île de Rél. Kas ta leiab kunagi tee sinna tagasi? Ja kas ta soovibki seda?

„Mälestuste meri”, mis viib lugeja tuuliselt Île de Rélt karmile Šoti mägismaale, on köitev teekond mälestuste jõust, armastusest ja uutest algustest.


Ingli märk
Nancy Huston

Romaani sündmustik rullub meie ees lahti 1957. aasta maikuus Pariisis, mil Teise maailmasõja haavad on alles paranemas ja Alžeeria sõda eskaleerumas. Saffie, salapärane ja habras saksa tütarlaps, saabub flöödimängija Raphaëli majja. Raphaël palkab noore naise endale koduabiliseks, kuid on temast niivõrd võlutud, et teeb talle õige pea abieluettepaneku. Kui Raphaël palub Saffie’l viia oma flööt parandusse ungarlasest pillimeistri Andrási juurde, võtab nende kõigi elu ootamatu pöörde. “Ingli märk” on lummav romaan armastusest ja reetmisest, minevikupainetest ja nendega toimetulemisest, sellest, kuidas suur ja väike lugu, ajalugu ja inimsaatused tihedalt ja paratamatult põimuvad. 1999. aastal pälvis romaan Elle’i lugejate auhinna. Nancy Huston on sündinud 1953. aastal Kanadas Calgaris, 1973. aastast elab ta Pariisis. Ta kirjutab peamiselt prantsuse keeles, tõlkides oma teoseid ise ka inglise keelde. Hustonilt on ilmunud 16 romaani ja 18 esseeraamatut, ta on avaldanud ka näidendeid, lasteraamatuid, kogumikke oma kirjavahetustest. Tema looming on pälvinud mitmeid mainekaid kirjandusauhindu. Eesti keeles on temalt ilmunud romaan "Murrangujooned" ja esseeraamat "Loomispäevik".



Retseptiraamat
Jacky Durand

Henri on tagasihoidliku restorani omanik ja võrratu kokk, kes suudab valmistada imelisi roogasid peaaegu mitte millestki. Kokaks ihkab õppida ka tema poeg Julien, kuid Henri peab seda tänamatut ametit pojale sobimatuks; Julienil tuleb omandada korralik haridus ja hakata inseneriks või õpetajaks.
Kui Henri raskesti haigestub, saab Julieni kinnismõtteks isa pärandi säilitamine ja tema salapärase retseptiraamatu leidmine. See viib ta tagasi lapsepõlve- ja noorusaegadesse – teekonnale, millel paljastub traagiline perekonnasaladus ning selgub, miks Julieni ema oma pere juurest lahkus.
Jacky Durand (snd 1962) on prantsuse toiduajakirjanik, kelle epikuurlikud gastronoomiaveerud on võitnud tuhandete gurmaanide südame. „Retseptiraamat“ on tema teine romaan, kurbilus lugu suureks kasvamisest, isa ja poja keerulistest suhetest ning nende ühisest armastusest toidu ja kokakunsti vastu.



Agatha Raisin ja lusikatäis mürki
M.C. Beaton

Siiani on kõiki Agatha tegemisi toitnud kustumatu kirg eksabikaasa Jamesi vastu. Aga nüüd pole Jamesist tükk aega ei kippu ega kõppu kuulda. Agatha tunneb tunnetest puudust. Võib-olla on see põhjuseks, miks võtab Agatha enda peale võimatuna näiva ülesande: reklaamida ühe väikese külakese, kus keegi pole kunagi käinud ega kavatsegi minna, tuluüritust. Aga võib-olla on põhjus hoopis kohaliku noore leskmehe George’i rohurohelistes silmades ...
Reklaami mõttes on üritus edukas – Comfrey Magna jõuab üleriigilistesse uudistesse. Paraku mitte hõrkude mooside tõttu. Ja Agatha peab välja selgitama, miks viskus proua Andrews alla kiriku katuselt ja miks proua Jessop jõkke hüppas.


Läbi tule ja vee
Christian Unge

Tekla põnevussarja 1. raamat

Stockholmi kõrghoones lahvatanud tulekahju põhjustab kriisiolukorra. Mitmed seigad viitavad paljude ohvritega terrorirünnakule. Tekla Berg, Stockholmi Nobelsjukhuseti erakorralise meditsiini arst, on ühena esimestest sündmuskohal ja päästab raskeid põletushaavu saanud mehe elu. Aga kes too mees on? Terrorist? Süütu ohver? Või keegi Teklale väga lähedane inimene, keegi, kelle eest Tekla võiks anda oma elu?
Tulekahju tekitab doominoefekti ja puudutab peagi nii haigla juhtkonda ja politseid kui ka kuritegelikke võrgustikke. Eriti seda, mida juhib patriarh Victor Umarov, kes näeb, et tema pereimpeerium on ohus.

Tekla põnevussarja esimese raamatu „Läbi tule ja vee” tegevus toimub fiktiivses haiglas Nobelsjukhuset, kus poliitiliste intriigide ja vägivaldsete allmaailma arveteõienduste saatel diagnoosib elu ja surma karismaatiline doktor Tekla Berg.




No comments:

Post a Comment